2015. március 9., hétfő

Duna Garden ****

Duna Garden ****

A Keresztanyukám születésnapja alkalmából tartottunk neki egy meglepetés szülinapi ebédet, és a Keresztapukáméknál jól bevált Duna Garden-re esett a választás helyszínként. Budapesten a 20. kerületben található, a Duna melletti yacht kikötőnél. 2 éve nyáron már egyszer megittam itt egy bodzás limonádét a teraszon, azóta is azt kívántam, de enni még sosem ültem be, ezért is voltam nagyon izgatott, hogy most végre kipróbálhatom. Talán senki nem mondaná meg rólam, de ha egy megszállottságomat kéne kiemelnem, az mindenképp az evés lenne. Rajongásig szeretek enni, minél többfélét, minél többféle helyen. Még mindig nem barátkoztam meg minden zöldséggel, de azokon kívül sosem félek újat kipróbálni.


Amint beléptünk, első sokként ért hogy milyen gyönyörű a hely. Tudtam, hogy szép lesz, de azt nem hogy ennyire. Mérhetetlenül ízléses volt, minden apró részletre odafigyeltek, és hát a menü sem volt semmi. 


Előételként tatár bifszteket szolgáltak fel, ami számomra az a tipikus "köszönöm szépen, nem kérek" étel, valahogy még az illata sem szimpatikus, de talán még az attól való tartózkodásomat is legyűrném, ha nem lenne nyers húsból. Azért egy képet készítettem róla nektek. Ami reszelt sajtnak tűnik, az egyébként vaj, érdekelne hogy hogy tudják így elkészíteni!


Talán az előbbi posztjaimból már tudjátok is, hogy az egyik nagy családi kedvenc nálunk a húsleves, de még családon belül is, ahány konyha, annyi ízvilág, egyik sem hasonlítható össze. Én gyakorlatilag lassan 18 éve ezen a levesen élek, és - dobpergés - mégis a Duna Garden-ben ettem életem legfinomabb húslevesét. Bocsi, Anya!

Legnagyobb szégyenemre pont a legjobbat, a főételt nem fotóztam le a nagy bőség zavarában. Úgy megilletődtem ennyi hús láttán, hogy még enni is alig tudtam belőle.


Desszertnek csokitorta volt. Érezni lehetett rajta, hogy eredeti olvasztott, minimum 70%-os, minőségi étcsoki volt benne. Mindenkinek egy kis szeletet vágtak, elsőre keveselltem is, de mikor megkóstoltam megértettem, hogy ennél többet ebből cukorsokk nélkül nem lehet megenni haha!

Ennyi lett volna mára, ha szeretnétek még ilyen gasztronómiával, éttermekkel kapcsolatos posztokat, akkor írjatok nekem!


Még egyszer Boldog Szülinapot, Keresztanyukám!

xoxo
Inez1 megjegyzés: