2015. február 2., hétfő

15 perces fánk

Fehércsokis Fánk


Már napok óta nyitogattam a hűtőt, túrtam a fiókokat esetleges még fel nem fedezett nasikért, de hiába... Egészen szombatig kellett várnom, míg rászántam magam hogy süssek valamit. Mindenképp valami egyszerűt szerettem volna, így hát megakadt a szemem ezen a 10 perces fánk recepten. Nem vagyok egy nagy fánkos, de ez még nekem is ízlett. Az én 10 perces fánkomból azért lett 15 perces, mert utolsó lépésként megkentem őket olvasztott fehércsokival, és megszórtam őket színes cukorkákkal. Ha kíváncsiak vagytok, hogy hogyan készítettem el őket, akkor olvassatok tovább!:)

Hozzávalók:

- 1 tojás
- 3 ek porcukor
- 2 dl tejföl
- 2 tk rum (én vaníliaaromát használtam)
- 250 gr liszt
- fél csomag sütőpor
- nagyobb csipet só

Elkészítés:



A tojást a porcukorral keverjük össze.



Adjuk hozzá a tejfölt, és ezt is keverjük el.


Ha ez megvolt, jöhet a vaníliaaroma. (Aki szeretne, tehet bele rumot/rumaromát is.)



Végül forgassuk bele a lisztet, a sütőport és a sót. 


Lisztezett felületre tegyük rá a tésztát, és gyúrjuk egy kicsit. Az én tésztámnak még kellett legalább 2-3 ek liszt, hogy gyúrható legyen.



Nyújtsuk ki körülbelül fél cm vastagra.


Egy pohár és egy kupak segítségével szaggassunk ki karikaformákat. 



Fél liter forró olajban süssük ki őket. Nagyon gyorsan sülnek, úgyhogy tartsuk rajtuk a szemünket!


Olvasztott fehércsokival és szórócukorkával díszíthetjük őket, de porcukorral és lekvárral is nagyon finomak.

Ha ti is elkészítitek, küldjetek nekem képet róla a Facebook oldalamra, hogy ki tudjam tenni a képeiteket egy videóba!:) 

xoxo
Inez


1 megjegyzés:

  1. Nagyon jók a posztok amiket írsz,ötletesek,a blogod külseje és te is gyönyörű vagy:) Azt szeretném elmondani viszont hogy szerintem a betűtípus kicsit nehezen olvasható, szerintem jobb lenne valami könnyebben olvasható betűtípus.:) Puszi!

    VálaszTörlés